Descubre nueva música

Last.fm es un servicio de exploración musical que te ofrece recomendaciones personalizadas basadas en la música que escuchas.

Crea tu perfil en Last.fm Cerrar ventana

Slavland

Tags

Tags de todos los usuarios

Más tags

Biografía

Slavland es un grupo de Pagan Black Metal formado en 2001 en Sławków, Polonia. En sus canciones se habla sobre temas como el paganismo y antiguas leyendas de origen indoeuropeo.

Formación actual:

Belzagor - Voz, demás instrumentos(ex-miembro de Lugburz y Swarost
Mantus - Batería

Discografía:

Oddech Świętego Gaju (demo, 2001)
Gęstwiny Dróg Zapomnienia (album, 2002)
Pieśń Gromu (album, 2002)
Zapomniane Kurhany (album, 2003)
Szepty Starych Dębów (album, 2004)

Tarcza Swaroga (album, 2006)
Echa Wieków Pradawnych (album, 2007)
Lechita (album, 2009)


http://www.myspace.com/slavland
http://www.metal-archives.com/bands/Slavland/15868

Videos

Álbumes más escuchados

Tendencias de reproducción

9.483oyentes en total
366.636scrobblings en total
Evolución reciente

Empieza con el scrobbling y crea tu historial de música

Los usuarios de Last.fm hacen el scrobbling de la música que escuchan en iTunes, Spotify, Rdio y más de 200 reproductores de música.

Crea un perfil en Last.fm

Notas

Dejar un comentario. Entra en Last.fm o regístrate.
  • BTsGraveland

    So while listening further into Slavland's discography, I've come to the very easy conclusion that it's some of the finest pagan/folk black metal out there. Simply brilliant.

    19 Oct 9:12 Responder
  • BTsGraveland

    Really cool stuff. Excellent folk instrumentation and plenty of solid riffs. Shame Slavland never got more recognition outside of Poland.

    19 Oct 6:21 Responder
  • waza_ari1

    There is no new albums, because Belzagor is in acoustic folk band called "Jar" ;p

    20 Jul 20:05 Responder
  • Avarothus

    Uwielbiam. Sława.

    29 Mar 8:35 Responder
  • Wolficzek

    I believe that project is suspended, considering fact, that he's from me hometown, and there's quiet about him

    25 Nov 2013 Responder
  • PP667

    :-)

    25 Jul 2013 Responder
  • Angie50

    great!!!

    16 Jun 2013 Responder
  • Metalfanatic666

    According to Metal Archives status is unknown so hell knows.

    8 Feb 2013 Responder
  • Caravanheart

    Is Slavland still active? I see no news anything about the upcoming new album :3

    5 Feb 2013 Responder
  • Metalfanatic666

    Nie rozumiem oburzenia co niektórych. Darkmelancholic zadał bardzo dobre pytanie, na które każdy z nas powinien sobie sam odpowiedzieć. Większość jak widzę macha na to ręka. Tworzy se muzykę to niech se tworzy. Muzyka dla muzyki i nic ponadto. Są jednak tacy, którzy muzykę biorą jako sens życia, ideologie, jako ważną cześć osobowości. W znaczącym % ich kreuje i nie machną ręka na to, ze artysta tworzy coś przeciwnego od działań w życiu codziennym. Ilu ludzi przestało np. słuchać Gorgoroth po tym jak się dowidzieli, ze Ghaal to gej? Dość sporo z tego co wiem, a nie można mu odmówić kunsztu muzycznego. Nergal celebryta tez wielu od siebie odepchnął, choc muzycznie Behemoth to klasa światowa. Na artystach niejako spoczywa jakaś odpowiedzialność za to co tworzą i jak żyją w dniu codziennym. Słuchacz utożsamiający się z muzyka nie oddziela tych dwóch rzeczy. Nie widzę powodów by takiemu komuś za to cisnąć. Jak to napisał niżej Gladus, każdy ma swoja wizje...także w tej kwestii.

    2 Feb 2013 Responder
  • Mortum_est

    Causes complex feelings.. Oblivion.

    7 Dic 2012 Responder
  • Machine17

    Tak - poddać się oprawcom

    7 Dic 2012 Responder
  • pussydestructor

    DO DARK MELANCHOLIC..............jesli jestes taki dociekliwy odnosnie slubu i prywatnych spraw tworcy muzyki zespolu Slavland to i Ciebie mozna sprawdzic czy jestes taki prawdziwy poganin..........a ja Ciebie znam i wiedz ,ze swiat jest maly i to co robisz moze sie okazac kupa gowna i zebys nie szczal po gaciach.... wiec badz choc troszke gosciu ostrozny........uwazaj tez bo grzebanie w czyims zyciu w taki sposob i na tym forum jest karalne jesli jeszcze raz pojawi sie Twoj komentarz na ten temat obys tego nie zalowal w swietle prawa.................zyczliwy brat poganin.......

    3 Dic 2012 Responder
  • OkkultaNagelfar

    Brilliant! Slava from Malta!

    1 Dic 2012 Responder
  • nomleben

    splendid!!

    6 Nov 2012 Responder
  • Ahau_Kan

    Slavaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

    9 Sep 2012 Responder
  • FolkBlackDoom

    Very cool band!

    21 Jul 2012 Responder
  • BlackRaven8

    Super. Sława!

    12 Jul 2012 Responder
  • DeathsAssass1n

    Someone to keep an eye on..

    24 May 2012 Responder
  • DominatingRace

    @ Dark Melancholic: A słyszałeś o tym ,że ślub się bierze z kimś? Ja również prawdopodobnie będę brał ślub kościelny chociaż raczej wymuszę ,żeby ominąć to przyspieszone bierzmowanie. Ale postawiłem sprawę jasno ,bierzemy ślub kościelny i Rodzimowierczy. I tyle.

    13 May 2012 Responder
  • Todas las notas (264)

Oyentes más habituales