Pantera PL » Debates

Najlepszy album Pantery ?

• Najlepszy album Pantery ?

Temat na rozruszanie.

Moi faworyci to Cowboys from Hell i Reinventing The Steel, duży ukłon także w stronę Far Beyond Driven chociaż wolę 2 wyżej wymienione albumy.

• u mnie to Vulgar Display of Power, Far Beyond Driven w ogóle wstyd bo jeszcze nie zapoznałem sie z pantera z Glaze na wokalu.

• Vulgar nastepnie CFH, Reinventing the Steel i FBD jak również do gustu przypadł mi PinJ (z Terrym)

• jimw666 escribió...
    • Usuario
    • 14 Dic 2008, 19:37
    A mi zdecydowanie najbardziej podoba się jeszcze tu nie wymieniony The Great Southern Trendkill, a na zaraz za nim Far Beyond Driven

• Tak jak przedmówca, dla mnie najlepszym albumem też jest "The Great Southern Trendkill". Uwielbiam ten album za bezkompromisowość (Suicide Note Pt.2), a z drugiej strony za kapitalne ballady (Suicide Note Pt.1, Floods).
    Album genialny, choć mocno niedoceniony.

• chrism86 escribió...
    • Usuario
    • 3 Ene 2009, 15:03
    Moim faworytem jest Far Beyond Driven, w zasadzie powinienem wymienic jeszcze Vulgar Display of Power, ale to klasyk na miarę Master Of Puppets, Reign In Blood czy Arise także rekomendacji raczej nie wymaga:-)

• TGST escribió...
    • Usuario
    • 19 Ago 2009, 18:20
    TGST ;] Właściwie to każdy album można uznać za ulubiony:
    CFH - za to że jest pierwszy, za Kowbojów, za Heresy, CG i Domination, za pomysłowość w riffach ;)
    VDoP - za jego pierwszą połowę, za moc wokalu Anselmo, za okładkę ;D
    FBD - za SBS, Becoming i Slaughtered, za brzmienie i agresję którą czuć od początku aż po prawie sam koniec
    TGST - za totalny rozpierdol, za TGST, SN 1 i 2, Sandblasted, zwróćcie też uwagę na brzmienie perkusji!
    101 - wiadomo, zbiór najlepszych utworów, choć kilka bym wywalił a trochę więcej dodał ;)
    RtS - za brzmienie gitary, za Hellbound, Goddamn Electric i solo z YDS :D

• Ssylwusek escribió...
    • Usuario
    • 14 Nov 2009, 21:49
    ciężko wybrać ulubiony album :P łatwiej już kawałki. Ale jak już to "Vulgar Display of Power", według mnie każda piosenka na tym albumie jakoś szczególnie się wyróżnia.

• Cowboys i Great Southern... miażdżą

• Pelipe93 escribió...
    • Usuario
    • 30 Ene 2010, 23:29

[spam]

[spam]

Editado por hjbardenhagen el 4 Ago 2011, 18:20
    • Kuli91 escribió...
    • Usuario
    • 4 Feb 2010, 21:42
    Na pierwszym Cowboys From Hell, a na drugim The Great Southern Trendkill

• [Usuario eliminado] escribió...
    • Usuario
    • 24 Feb 2010, 1:20
    CFH

• Vulgar Display Of Power
    Cowboys From Hell
    The Great Southern Trendkill

not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
    • Woyto15 escribió...
    • Usuario
    • 18 May 2010, 7:21
    Cowboys From Hell i Vulgar Display of Power!!
    Ooo... Widzę że mamy wielbiciela Fur TV!

And break them fucking legs! xD

• ipsa87 escribió...
    • Usuario
    • 23 Ago 2010, 19:14
    Vulgary Display Of Power i Cowboys From Hell, te dwa wymiatają, aczkolwiek pozostałe płyty są również świetne.

• Vulgar Display of Power & CFH

Poza tym nie ma lepszych ani gorszych albumów wszystkie są MEGA!!

• koniu89 escribió...
    • Usuario
    • 30 Sep 2010, 11:05
    Cowboys from Hell
    Vulgar Display of Power
    a z tej jeszcze oldschoolowej Pantery dobra jest plytka Power Metal

\../
    • thaboreth escribió...
    • Usuario
    • 8 Dic 2010, 19:00
    Dla mnie króluje The Great Southern Trendkill. Oczywiście wszystkie są totalne, ale do Trendkilla mam szczególny sentyment.

• Yorki06 escribió...
    • Usuario
    • 25 Dic 2010, 12:44
    Far Beyond Driven dla mnie najlepsze,ale The Great Southern Trendkill depcze mu po piętach :)

• Moim ulubionym jest Cowboys from Hell. Wszystkie piosenki są zajebiste, genialne riffy... Jedyną mniej wyróżniającą się piosenką jest The Art of Shredding, ale wersja z Foundations Forum jest jedną z moich ulubionych piosenek Pantery.

Wojna Kurwa Piekło!
    Śmierć Kutas Zniszczenie!
  • piszę

Reinventing the Steel i Vulgar Display of Power! resza też jest świetna!

• rege93 escribió...
    • Usuario
    • 2 Ene 2011, 22:44
    Moskwa 91 koksi :D- szkoda że nie ma oficjalnego CD :/

Rock Hard, Ride free
    • [Usuario eliminado] escribió...
    • Usuario
    • 4 Ene 2011, 19:52
    No kurwa.

• wg mnie najlepsza Reinventing the Steel, a koncertowa Pantera na Ozzfest 2000 -chyba nie było takie płytki ale koncert miażdży

• KoksikWU escribió...
    • Usuario
    • 8 Abr 2012, 21:37
    Wg mnie najlepszy album to Far Beyond Driven, a zaraz za nim Cowboys From Hell. Vulgar i Southern również są dobrymi albumami, ale Reinventing The Steel kompletnie nie trawię.

Los usuarios anónimos no pueden escribir mensajes. Para participar en los foros inicia sesión o crea una cuenta.