M83 en Tvornica kulture

M83 Tvornica kulture
Martes 5 de Junio de 2012

Cargar el póster

Concert

Con How Convinient

Evento pasado
Martes 5 de Junio de 2012

Tvornica kulture

Pavla Šubića 2/Kneza Ljudevita Posavskog 1
10000 Zagreb
Croacia
Mostrar en un mapa Mostrar en un mapa

Web: www.tvornicakulture.com

M83, fantastičan glazbeni projekt španjolsko-francuskog glazbenika Antonya Gonzalesa, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak 05. lipnja.

Možda trenutno i najznačajnije ime indie electro scene, M83 u formi punokrvnog live banda dolaze u Zagreb na turneji na kojoj promoviraju fantastičan posljednji album «Hurry Up, We’re Dreaming», objavljen prošle godine. U vremenu u kojem forma albuma gubi utrku s EP i single izdanjima, Gonzales se odvažio objaviti dvostruki album koji je bez problema zasjeo na najviše pozicije najboljih albuma 2011. godine na svim relevantnim listama. Ona možda i najznačajnija, lista najboljih albuma web portala Pitchfork, postavila ga je na 3. mjesto najboljih albuma godine. Isti magazin proglasio je «Midnight City», prvi single s tog albuma, najboljom pjesmom objavljenom 2011. godine.

Vijest o dolasku M83 u Zagrebu stiže u trenutku kada se band nalazi između dva nastupa na ovogodišnjem Coachella festivalu, par dana nakon potvrde nastupa na Lollapaloozi, a zagrebački datum jedan je od prvih na europskoj turneji na kojoj u Tvornicu kulture dolaze samo par dana nakon svirke na Primavera festivalu u Barceloni. Iz svega toga je jasno da u Zagreb dolazi band ne u usponu niti u padu, već točno u trenutku kada je na vrhuncu snage, s fantastičnim aktualnim albumom i najvišim pozicijama na najvećim svjetskim festivalima.
A da stvar bude još bolja, Zagreb će biti jedan od rijetkih gradova koji će uživati u punom klupskom nastupu banda, u utorak 05. lipnja.

Nazvani po spiralnoj galaksiji Messier 83, M83 su osnovani 2001. u Francuskoj. Veći interes publike i medija dobili su drugim albumom «Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts», nakon čega je usljedila dugačka svjetska turneja. Do danas je grupa objavila šest studijskih albuma, remiksirala Placebo, Goldfrapp, Bloc Party i mnoge druge te odsvirala turneje sa Kings Of Leon, Killersima i Depeche Mode.

Diskografija:
«M83» (2001.)
«Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts» (2003.)
«Before the Dawn Heals Us» (2005.)
«Digital Shades Vol. 1» (2007.)
«Saturdays = Youth» (2008.)
«Hurry Up, We’re Dreaming (2011.)

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 120 kn kreću u prodaju u srijedu, 18.04. na svim prodajnim mjestima Eventima kao i na www.eventim.hr.
Za one koji vole old school hard tickets, takve će se u prodaji naći od petka 20.04. na službenim prodajnim mjestima:
Rockmarku, Berislavićeva 13
Tvornici Kulture, Šubićeva 2
Aquarius CD Shopu, Varšavska 13
Dancing Bear CD Shopu, Gundulićeva 7
Dirty Old Shopu, Tratinska 22
Dallas Music Shop, Teslina 10
Od srijede, 02.05. ulaznice će koštati 140 kn, a na dan koncerta, ako ih ostane u prodaji, cijena će iznositi 160 kn.
Comparte este evento:

Fotos

Cargar fotos…

Pon etiquetas a tus fotos en Flickr

Publica tus fotos de este evento en flickr.com poniéndoles la etiqueta:

Flickr

Notas

Dejar un comentario. Entra en Last.fm o regístrate.

¿Estuviste allí?

Cargando…
Cargando…

Crónicas

ver más

Escribir una crónica de este evento

Actividad reciente

  • confidentliar fue a M83 en Tvornica kulture. Marzo 2014
  • jewellers-hands fue a M83 en Tvornica kulture. Enero 2014
  • _dinsdale fue a M83 en Tvornica kulture. Octubre 2013
  • A Tincheyle interesó M83 en Tvornica kulture. Julio 2013
  • nariz_grande fue a M83 en Tvornica kulture. Noviembre 2012
  • loversparade fue a M83 en Tvornica kulture. Agosto 2012